De Cercis

onze sweetheart

De Judasboom oftewel Cercis is een veelzijdige en luxe sierheester of kleine boom. Unieke herfstkleuren van de hartvormige, bijna ronde bladeren, als kleurenladders aan de takken zijn zeer bijzonder, maar ook de bloeiwijze, rechtstreeks op het hout. Zeer interessant is het toekomstperspectief: De heesters of kleine bomen passen uitstekend in de kleine (stads)tuin en vanwege de droogteresistentie zijn het ‘klimaatbomen’ voor het veranderende West-Europese klimaat. We kweken 12 soorten, in de potmaten 11, 15, 18 en 35 liter.

Vraag naar onze prijswinnende Cercis Eternal Flame!

Cercis canadensis mix

De Cercis canadensis heeft over het algemeen een korte, vaak gedraaide stam en spreidende takken. Een 10 jaar oude boom is meestal ongeveer 5 m hoog. De schors is donker van kleur, glad, later geschubd met richels die enigszins zichtbaar

Verder lezen »

Cercis c. ‘Carolina Sweetheart’

De Cercis canadensis ‘Carolina Sweetheart’ is misschien wel onze meest gevraagde Cercis. Dit doordat deze Cercis een zeer bijzondere verschijning is. De roze/witte/groene bonte bladeren geven een fantastische kleurencombinatie en maken deze Cercis uniek! Bloei: Enkele roze bloemetjes in april.

Verder lezen »