over

Wm. J. Hooftman

Al generaties lang hebben wij, de familie Hooftman, de teelt van Japanse Esdoorns wonderlijk goed onder de knie. Op de vruchtbare Boskoopse bodem werden al in 1938 de eerste Acers van uitzonderlijke kwaliteit gekweekt.

Door de sterke oriëntatie op de Engelse markt kwam daar de service bij om een compleet pakket met planten vanuit de Boskoopse teeltregio te leveren. Door de groei aan andere kanalen die dit mogelijk maken, grijpen wij terug op onze kernwaarde: het optimaal kweken van houtige gewassen. Inmiddels zijn daar – naast Acer – Cercis en Lagerstroemia bij gekomen. Alle drie teelten heeft ons bedrijf haarfijn in de vingers, waarmee wij dé leverancier zijn voor deze drie specifieke geslachten.

“Hoe alleen Hooftman hoge kwaliteit en een interessante inkoopprijs weet te combineren”
Hooftman kas kwekerij acer lagerstroemia vierkant

Op de fiets naar de kwekerij

Hooftman kwekerij acers lagerstroemia cercis boskoop vierkant(8)

20.000m2 containerveld

Inmiddels vindt een deel van het productieproces in het buitenland plaats, en worden de planten in Boskoop, in pot, afgekweekt. Dit verkort de teeltduur van de nog steeds zware kwaliteit planten aanzienlijk. Het eindproduct is een degelijke plant die niet te veel is ‘opgejaagd’ met veel warmte en voeding. Zowel tuincentrum als eindklant krijgen een sterke plant met een hoge aanslagkans en weinig takbreuk, en dat ook nog tegen een interessante inkoopprijs.

Helaas maken we nog maar beperkt gebruik van de grond waar Boskoop beroemd om is. Praktisch alle producten worden in pot geteeld, in volledig gesloten systemen. Moderne containervelden en foliekassen geven optimale controle over de teelt, en zorgen dat het water gerecirculeerd wordt en voedingstoffen niet uitspoelen: goed voor het milieu, de plantkwaliteit en de kostprijs.

Onze kwekerij in Boskoop realiseerde onlangs zo’n 4.000 m2 nieuw containerveld inclusief multifunctionele schaduwhal. De kwekerij Wm J. Hooftman telt nu zo’n 80% containerveld, zo’n 5.000 m2 foliekas en nog een klein deel in de vollegrondt